Olympica
Olympicaskolan barn idrott
Välkommen till Olympicaskolan!

Olympicaskolan Skålö

I den vackra gamla skolbyggnaden från början av 1900-talet ligger Olympicaskolan Skålö åk F-6. Det finns stora naturområden runt skolan som borgar för fina utevistelser. Ordning och reda, vårdat språk och att hälsa innan skoldagen börjar lägger grunden för det uppdrag som vi har; lärandet. 

Här finner du en miljö som stimulerar till kunskapsinhämtning och där vi jobbar systematiskt med vårt kvalitetsarbete. Den lugna omgivningen, vacker natur och nybyggt klassrum ligger till grund för elevernas kunskapsinhämtning. Olympicas profil är ”idrott, lek och rörelse” och genomsyrar undervisningen. Utelektioner är väldigt förekommande hos oss och eleverna har exempelvis majoriteten av alla sina idrottslektioner utomhus. Även hemkunskapsundervisningen sker utomhus ibland. Personalen brinner för vår profil och möter eleverna med värme och kärlek. Kunskapskraven läggs in i Infomentor, där kan varje vårdnadshavare följa sitt barns utveckling. Vi arbetar kontinuerligt med att ständigt höja vår kvalité och utvecklas. Skolmaten lagas på plats.

Busshållsplats finns precis utanför skolan, och elever kan åka både från Vansbro och Dala-Järna till Olympicaskolan Skålö.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av elevernas vardag.

Kika gärna på våra filmer om hur det är hos oss på skolan i Skålö

Annika Theander visar dig runt på Olympicaskolan Skålö. Anna Larsson berättar om hur det är att börja i förskoleklass och vi har också fått fin hjälp av eleverna My, Freja och Evald som med vårdnadshavarnas tillstånd har ställt upp för att berätta om hur de tycker att det är att gå på skolan hos oss.

Uppdatering VT23: vänligen notera att personalens ansvarsområden kan ha förändrats sedan inspelningen av filmen ovan.

Att jobba på Olympicaskolan i Skålö har gett mig bättre självförtroende, vilket jag vill dela med mig av till de elever jag undervisar. Vi är den lilla skolan med Bullerby-känsla och vår rörelseprofil och värdegrundsarbete genomsyrar hela vår verksamhet, vilket ger eleverna verktyg inför framtiden.
/Anna Larsson, lärare

Aktuellt inom Olympica

  • Glad sommar!
    Vi på Olympica tackar för ännu ett fint läsår och önskar er en riktigt härlig sommar!
  • Olympicadagen 2024
    Årets Olympicadag tog plats i vackra Tibble i Leksand. All Olympicas personal från både skolor och förskolor samlades o...
Följ Olympicaskolan Skålö
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse