Olympica
Olympicaskolan barn idrott
Välkommen till Olympicaskolan!

Olympicaskolan i Skålö

Vår skola i Skålö har varit med länge. Redan 1913 gick det barn i skolan och flera av vår fina och engagerade personal har själva gått i denna vackra skolbyggnad. Ett väl sammansvetsat arbetslag lotsar eleverna genom varje årskurs. Ordning och reda, vårdat språk och att hälsa innan skoldagen börjar lägger grunden för det uppdrag som vi har; lärandet. 

Här finner du en miljö som stimulerar till kunskapsinhämtning och där vi jobbar systematiskt med vårt kvalitetsarbete. Eleverna på Olympicaskolan i Skålö har i princip alla sina idrottslektioner utomhus. Här har vi t o m haft hemkunskap utomhus! Tänk att få lära sig att tillaga kött över öppen eld. Det finns många fler exempel på bra utelektioner och uppfinningsrikedomen är stor. Successivt ökar vi antalet utomhuslektioner i även de traditionella ämnena och får mycket goda resultat i allt ifrån matematik till svenskaövningar. Personalen brinner för vår idrott-, lek- och rörelseprofil och möter eleverna med värme och kärlek. En sann idyll i denna vackra lilla by mellan Dala-Järna och Vansbro. Skolan rymmer mellan 60 och 70 elever och skolmaten lags på plats. 

Busshållsplats finns precis utanför skolan, och elever kan åka både från Vansbro och Dala-Järna till Olympicaskolan i Skålö.

 

Kika gärna på våra filmer om hur det är hos oss på skolan i Skålö

Vår rektor Annika Theander visar dig runt på skolan i Skålö. Anna Larsson berättar om hur det är att börja i Förskoleklass och vi har också fått fin hjälp av eleverna My, Freja och Evald som med föräldrarnas tillstånd har ställt upp för att berätta om hur de tycker att det är att gå på skolan hos oss.

 

Att jobba på Olympicaskolan i Skålö har gett mig bättre självförtroende, vilket jag vill dela med mig av till de elever jag undervisar. Vi är den lilla skolan med Bullerby-känsla och vår rörelseprofil och värdegrundsarbete genomsyrar hela vår verksamhet, vilket ger eleverna verktyg inför framtiden.
/Anna Larsson, lärare

Jobba med oss

Vi söker vikarier som kan jobba hos oss då någon i den ordinarie personalen är borta.

Kontakta rektor Annika Theander på annika.theander@olympicaskolan.com om du är intresserad.

Aktuellt inom Olympica

  • Förskola i Marnäs!
    Vi har glädjen att meddela att vi planerar att öppna Olympicaförskolan Marnäs i augusti 2023. Läs mer här.
  • Vårkänslor
    Välkommen våren! På Olympicaförskolan Gagnef har springskorna åkt på och vantarna tagits av.
Följ Olympicaskolan i Skålö
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse