Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan Skålö

Olympicaförskolan Skålö ligger naturskönt med fantastiska omgivningar där naturen är en självklar del av den pedagogiska verksamheten. De vackra omgivningarna, skolbyggnaden och förskolornas två avdelningar, Norrgården och Sörgården, skapar en genuin Bullerbykänsla.

Förskolan har ca 30 barn fördelat på två avdelningar. Vi grundar naturligtvis vår verksamhet på läroplanens mål, där vi utgår från barnens intressen och behov i vårt arbete. Då Olympicas profil är ”Idrott, lek och rörelse” erbjuds barnen rörelselekar i form av bland annat hinderbana, dans och gympa varje vecka.

Vi bedriver stora delar av den pedagogiska verksamheten ute. Varje vecka besöker vi skogen men leker och lär även på de stora ängarna eller på vår gård. Till vintern finns skidutrustning så barnen får möjlighet att prova det.

Tack vare Olympicas minibuss hittar vi även på andra utflyktsmål, såsom biblioteksbesök, andra lekplatser eller studiebesök. Våra vårdnadshavare har möjlighet att följa barnets utveckling genom vår lärplattform.

Förskolan får hemlagad mat som tillagas av vår kock i skolans lokaler, specialkost erbjuds.

Barn som går på Olympicaförskolan har förtur när det är dags att börja förskoleklass.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av barnens vardag.

 

Passa gärna på att se vår film om förskolan i Skålö

Annika berättar tillsammans med Anna om hur det är att gå på Olympicaförskolan Skålö.

 

 

 

Aktuellt

  • Information om högstadiet i Hedemora
    Olympicaskolan har bedrivit verksamhet i Hedemora i 24 års tid och det är den enda av Olympicas tre skolor som har högs...
  • Invigning av Olympicaförskolan Marnäs
    Vi säger tack till alla som kom och firade med oss i onsdags under invigningen av vår nybyggda förskola i Marnäs! Så ro...
Följ Olympicaförskolan Skålö
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse