Olympica
Olympicaförskolan
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan i Skålö

Som den äkta genuina ”Bullerbymiljön” kan vi i anslutning till skolan i Skålö erbjuda fin verksamhet i två förskoleavdelningar: Norrgården och Sörgården finns i varsina hus som ligger mitt emot varandra. På förskolan går upp till 35 barn och de har en fantastisk utemiljö att tillgå. Maten tillagas i skolans lokaler som ligger bredvid förskolan, specialkost erbjuds.  

Fördelen med att vara i två hus är att det finns möjligheter till gemensamma aktiviteter såväl som att dela upp barngruppen i mindre grupper för att skapa en lugnare pedagogisk miljö i respektive hus. Vi följer förskolans läroplan och ”leker fram” begrepp genom olika aktiviteter. Alltifrån rymden, klockan, geometriska figurer till sopmonster och källsortering. Utflykter i närområdet underlättas då området kring förskolan är fridfullt med både skog och ängar runt knuten – lugnt och tryggt för alla barn. Vi kan även göra längre utflykter som till biblioteket i Olympicas egen minibuss. 

En återkommande aktivitet är skogen där barnen har mutat in sitt område för lek och lärande. På vintern finns det längdskidor att låna, allt för att uppmuntra till lek och rörelse utomhus. 

Barn som går på Olympicaförskolan har förtur när det är dags att börja förskoleklass.

 

 

Jobba med oss

Vi behöver vikarier till vår verksamhet då någon av den ordinarie personalen är borta.

Kontakta gärna vår rektor, Annika Theander, annika.theander@olympicaskolan.com med en intresseanmälan för att jobba hos oss.

Är du förskollärare så vill vi också ha kontakt med dig.

Aktuellt

Följ Olympicaförskolan i Skålö
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse