Olympica

Ansök till Olympica

Olympica strävar efter att hålla en hög kvalitet på våra olika förskolor och skolor. Olympica arbetar med fokus på våra fyra ledstjärnor: kunskap, kvalitet, rörelse och hjärta. Välkommen till Olympica!

Förskola

Olympicaförskolan

Välkommen till Olympicaförskolan! Till förskolan söker du genom att skicka in en ansökan via e-post, klicka nedan.

Skola

Ansök till Olympica

Välkommen att söka till Olympicaskolan! Till skolan söker du genom att fylla i ett formulär, klicka nedan.

Platsgaranti

Tryggt med garanterad plats till förskoleklass!

På de orter som vi har både förskola och skola så är ditt barn som går på Olympicaförskolan garanterad en plats när det är dags för förskoleklass. Barn som har syskon som redan går på Olympica har också förtur i kön. Vi lägger mycket energi på att överlämningarna mellan de olika skolformerna fungerar bra.
Jag gillar att det känns ombonat, familjärt och mysigt. Personalen är helt fantastisk! Närvarande och trygga! Jag är aldrig orolig när jag åker därifrån.
/Malin Tulin, förälder Olympicaförskolan Gagnef

Vanliga frågor

Här finns svaren på vanliga frågor!
 • - Har man platsgaranti på skolan om man redan går på förskolan? + -

  Ja, alla barn som går på en Olympicaförskola där det också finns en Olympicaskola har automatiskt platsgaranti när det blir dags för förskoleklass.

 • - Hur fungerar det med skolskjuts? + -

  Vi jobbar för att alla barn ska ha rätt till skolskjuts oavsett vilken skola de har valt. Det är dock upp till varje kommun att bestämma om ditt barn har rätt till skolskjuts eller inte, eftersom vi endast utför utbildningsuppdraget. Du ansöker direkt hos kommunen. Om du vill ha hjälp med dina frågor angående skolskjuts så kontaktar du huvudman: Åsa Ahlgren Peters på asa.ahlgren.peters@olympica.se.

 • - Hur gör jag om vi bor i en annan kommun än den förskolan/skolan ligger i? + -

  Vi kan ta emot barn oavsett vilken kommun barnet är skrivet i. Kontakta vår skolledning om din kommun säger något annat.

 • - När kan man ansöka till förskolan? + -

  Du kan ansöka till förskolan så snart ditt barn har fått ett personnummer.

 • - När kan man ansöka till skolan? + -

  Du är välkommen att ansöka till skolan så snart ditt barn har fått ett personnummer. Det allra säkraste sättet för att få en plats till skolan är att ditt barn börjar hos oss redan i förskolan (Olympicaförskolan Håksberg, Olympicaförskolan Hedemora eller Olympicaförskolan Skålö).

 • - Vad innebär syskonförtur? + -

  Syskonförtur innebär att om du har ett barn som redan går på en av våra förskolor eller skolor så har barnets syskon automatiskt förtur i kön.