Olympica

Ansök till Olympica

Olympica strävar efter att hålla en hög kvalitet där vi har våra olika förskolor/skolor. Olympica arbetar med fokus på våra fyra ledstjärnor: kunskap, kvalitet, rörelse och hjärta. Välkommen till Olympica!

Förskola

Välkommen till Olympicaförskolan! Till förskolan söker du genom att skicka in en ansökan på e-post.

Skola

Välkommen att söka till Olympicaskolan! Vi har gemensamt kösystem för ansökningar till våra skolor. Vi använder systemet Infomentor för att hantera ansökningar till skolan.

Platsgaranti

Tryggt med garanterad plats till förskoleklass!

På de orter som vi har både förskola och skola så är ditt barn som går på Olympicaförskolan garanterat en plats när det är dags för förskoleklass. Barn som har syskon som redan går på Olympica har också förtur i kön. Vi lägger mycket energi på att överlämningarna mellan de olika skolformerna fungerar bra.
Jag gillar att det känns ombonat, familjärt och mysigt. Personalen är helt fantastisk! Närvarande och trygga! Jag är aldrig orolig när jag åker därifrån.
/Malin Tulin, förälder Olympicaförskolan Gagnef

Vanliga frågor

Här finns svaren på allt ni undrat över, någonsin.
 • - Hur går jag till väga om jag vill jobba på Olympica? + -

  Antingen så svarar du på en annons som vi har ute eller så skickar du in en spontanansökan till respektive skolledare för den verksamhet som du är intresserad av. Du kan också skicka en allmän ansökan för flera skolor/förskolor. Då skickar du den till info@olympica.se. Kom ihåg att ange vilken ort som det gäller och om det är skola eller förskola.

 • - Har man platsgaranti på skolan om man redan går på förskolan? + -

  Ja, alla barn som går på en Olympicaförskola där det också finns en Olympicaskola har automatiskt platsgaranti när det blir dags för förskoleklass.

 • - När kan man ansöka till förskolan? + -

  Du kan ansöka till förskolan så snart som ditt barn är fött och har ett personnummer.

 • - Hur fungerar det med skolskjuts? + -

  Vi jobbar för att alla barn ska ha rätt till skolskjuts oavsett vilken skola de har valt. Det är dock upp till varje kommun att bestämma om ditt barn har rätt till skolskjuts eller inte, eftersom vi endast utför utbildningsuppdraget. Du ansöker direkt hos kommunen. Om du vill ha hjälp med dina frågor angående skolskjuts så kontaktar du huvudman: Åsa Ahlgren Peters på asa.ahlgren.peters@olympica.se.

 • - Hur gör jag om vi bor i en annan kommun än den förskolan/skolan ligger i? + -

  Vi kan ta emot barn oavsett vilken kommun som barnet är skrivet i. Kontakta vår skolledning om din kommun säger något annat.

 • - Vad innebär syskonförtur? + -

  Syskonförtur innebär att om du har ett barn som redan går på en av våra förskolor eller skolor så har barnets syskon automatiskt förtur.

 • - Hur ansöker man smidigast? + -

  Du ansöker smidigast här på vår hemsida under ansök. Välj sedan om det är till förskola eller skola.

  Hör av dig till oss om du har funderingar kring ansökningsprocessen, du hittar kontaktuppgifter under kontakt.

 • - När kan man ansöka till skolan? + -

  Du kan söka till skolan så snart ditt barn har fått ett personnummer. Allra säkraste sättet för att få en plats till skolan är i de fall då vi även har en förskola i samma kommun, att ditt barn börjar hos oss redan i förskolan. I annat fall så gäller principen så tidigt som du vill/kan.