Olympica
Olympicaskolan barn idrott
Välkommen till Olympicaskolan!

Olympicaskolan Hedemora

På skolan i Hedemora kan ditt barn från och med höstterminen 2024 gå från förskoleklass upp till och med årskurs 6. Skolan har funnits i 20 år. Vår profil "idrott, lek och rörelse" genomsyrar all undervisning. Olympicaskolan Hedemora är Olympicas största enhet med över 300 elever i dagsläget.

Aktivitetsdagar med lång vandring/cykling/skridskoåkning/joggning varvas med det dagliga arbetet i klassrummen. Extra idrott står på schemat och vårt mål är att det ska vara idrott och rörelse på schemat varje dag. Kunskapskraven läggs in i Infomentor, där kan varje vårdnadshavare följa sitt barns utveckling. Vi arbetar kontinuerligt med att ständigt höja vår kvalité och utvecklas.

Skolgården är stor och inbjudande och den närbelägna ”skolskogen” används flitigt av eleverna. Här byggs det kojor, pinnar och kottar samlas och stenar läggs i fina högar. Gungor och klätterställningar ger den extra utmaning till en givande rast eller fritidsaktivitet som barn så väl behöver. Långa promenader till biblioteket för att låna böcker eller till simhallen är standard, därför är det av yttersta vikt att du och ditt barn är införstått med att vi rör oss extra mycket under en skoldag hos oss. I klassrummen håller vi på ordning och reda. På högstadiet samlar vi in alla mobiler inför varje lektion och på låg- och mellanstadiet arbetar vi mobilfritt under hela skoldagen.

Skolmaten lagas i det egna tillagningsköket på skolan.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av elevernas vardag.

Se gärna våra korta filmer som visar upp lite av vår verksamhet i skolan.

Lyssna gärna när Erica Drugge berättar om hur det är att gå i förskoleklass hos oss:

Här berättar Rikard Floridan om hur det är att gå på Olympicaskolan Hedemora samt lite mer om hur det är för de äldre eleverna:

Uppdatering VT23: vänligen notera att personalens ansvarsområden kan ha förändrats sedan inspelningen av filmen ovan.

 

 

Aktuellt från Olympica

  • Information om högstadiet i Hedemora
    Olympicaskolan har bedrivit verksamhet i Hedemora i 24 års tid och det är den enda av Olympicas tre skolor som har högs...
  • Invigning av Olympicaförskolan Marnäs
    Vi säger tack till alla som kom och firade med oss i onsdags under invigningen av vår nybyggda förskola i Marnäs! Så ro...
Följ Olympicaskolan Hedemora
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse