Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan Täby Centrum

Olympicaförskolan Täby Centrum är Täbys äldsta montessoriförskola med 34 stycken barn mellan 1-5 år. Vi kan erbjuda ert barn en liten gemytlig verksamhet med erfaren och utbildad personal. Vår förskola ligger i ljusa lokaler på markplan. Naturen finns runt hörnet och Täby centrum ligger på gångavstånd.

”Hjälp mig att hjälpa mig själv!” är en paroll vi arbetar efter då vi pedagoger ska finnas för att stötta och utmana ert barn i dess utveckling. Montessoripedagogiken menas att alla barn har en vilja att upptäcka, prova på och lära sig mycket om sin omvärld. På vår förskola får barnet välja sin, enligt barnet meningsfulla sysselsättning och repetera denna många gånger.

Barn lär sig genom händerna/kroppen så materielen som barnen kommer i kontakt med är praktiska och pedagogerna har fler syften till aktiviteten. Detta kan till exempel vara skrivförberedande, koncentrationshöjande eller självständighetssyften. Montessoripedagogiken bygger på att barnen vill utvecklas i sin takt. Det gör att barnens resultat blir bättre samt att de blir självständiga och tror på sig själva.

Förutom vårt pedagogiska tänk så är flera av pedagogerna även utbildade ledare i Friluftsfrämjandets tanke. Denna tanke är att barnen får upptäcka Sveriges härliga natur.

Förskolans läge främjar till att njuta av naturen, gå på teater samt biblioteksbesök. Olympicas profil är idrott, lek och rörelse som vi stimulerar varje vecka genom yoga, dans och hinderbanor såväl inne som ute. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Till förskolan kommer lunchen nästan färdiglagad och vi lagar till det sista, i specialugn, för att få hemlagadkänsla samt att näringsämnen stannar i maten. Specialmat går att beställa och tillagas på samma sätt.

Nedan berättar Isabella hur det är att gå på Olympicaförskolan Täby Centrum.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av barnens vardag.

Att jobba på Olympicaförskolan i Täby Centrum är både lärande och givande. Med trevliga kollegor och en bra barngrupp är det alltid roligt att gå till jobbet.
/Annica Linder, barnskötare

Aktuellt inom Olympica

  • Glad sommar!
    Vi på Olympica tackar för ännu ett fint läsår och önskar er en riktigt härlig sommar!
  • Olympicadagen 2024
    Årets Olympicadag tog plats i vackra Tibble i Leksand. All Olympicas personal från både skolor och förskolor samlades o...
Följ Olympicaförskolan Täby Centrum
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse