Olympica
Olympicaförskolan
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan i Täby centrum f.d. Asken

Olympicaförskolan i Täby centrum är i grund och botten en Montessoriförskola som vi tog över 2012. Montessoripedagogiken bygger på ”Hjälp mig lära mig själv” (aiuta mi fara da sola). Att lära barn att kunna själv är ett grundmurat begrepp som vi använder överallt i våra verksamheter av oavsett om det är Montessori eller inte, men självklart med extra tyngd här. Barn växer genom att kunna lära sig själva och vågar lita på sin kunskap och sig själv. 

Förskolan ligger i ett lägenhetsområde på bottenvåningen med en gård utanför dörren. Det har alltid varit förskola i lokalerna och vi är stolta över att vi är Täbys äldsta Montessoriförskola. Skogen ligger strax utanför grinden och Täby Centrum på promenadavstånd. Vi har två avdelningar där totalt 34 barn är inskrivna. Maten kommer ifrån ett cateringkök och specialkost är möjlig.

På förmiddagarna har vi arbetspass där vi leker/arbetar med koncentrationshöjande pedagogiska leksaker och har temaaktiviteter utifrån läroplanen. Många av barnen tycker om att leka i skogen, därför flyttar vi ut den pedagogiska verksamheten dit någon gång i veckan och har Mullestunder. Närheten till Täby Centrum gör att vi kan besöka teater och andra kulturella inslag några gånger per termin samt besöka biblioteket. 

Att jobba i Olympicaförskolan i Täby Centrum är både lärande och givande. Med trevliga kollegor och en bra barngrupp är det alltid roligt att gå till jobbet.
/Annica Lindh, barnskötare

Jobba med oss

Aktuellt inom Olympica

  • Namnbyte på Asken och Bylegården i Täby
    Förskolorna Askens Montessoriförskola och Bylegårdens förskola i Täby följde med in i Olympicas organsiation i samband...
  • Nya elcyklar
    Vi har köpt in elcyklar till våra förskolor! Barnen och personalen älskar dem redan. Det åks på utflykter till skogen,...
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse