Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan Gagnef

Olympicaförskolan Gagnef ligger magiskt vackert i den natursköna miljön på Solsheden i Gagnef. Miljön kring Minnesstugan och Solsheden borgar för fina upplevelser, lek och lärande i närområdet - en naturlig del av den pedagogiska verksamheten för barnen.

Förskolan öppnade i de helt nyrenoverade lokalerna i augusti 2019 och det går 27 barn på förskolan fördelat på två avdelningar, där vi har möjlighet att arbeta åldersanpassat.

Vi bedriver stora delar av den pedagogiska verksamheten utomhus. Olympicas profil är idrott, lek och rörelse. Varje vecka erbjuds skogsutflykter och barnen får prova på olika rörelselekar både ute och inne som exempelvis hinderbana, röris, dans och yoga. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår pedagogiska miljö både ute och inne. Barnens intressen och nyfikenhet får styra utformningen av vår gård och vår inomhusmiljö. Vi lägger stor vikt vid förhållningssätt, värdegrundsarbete och rutiner.

För att kunna utforska områden lite längre bort har vi en elcykel med flak för fyra barn. Den ger oss möjlighet att lämna förskolan för spännande äventyr i närområdet.

Vi caterar lunch till oss och specialkost går att beställa. Frukost och mellanmål görs på förskolan.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av barnens vardag.

Jag gillar att det känns ombonat, familjärt och mysigt. Personalen är helt fantastisk! Närvarande och trygga! Jag är aldrig orolig när jag åker därifrån.
/Malin Tulin, förälder Olympicaförskolan Gagnef

Aktuellt

  • Glad sommar!
    Vi på Olympica tackar för ännu ett fint läsår och önskar er en riktigt härlig sommar!
  • Olympicadagen 2024
    Årets Olympicadag tog plats i vackra Tibble i Leksand. All Olympicas personal från både skolor och förskolor samlades o...
Följ Olympicaförskolan i Gagnef
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse