Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan i Gagnef

Olympicaförskolan i Gagnef är den lilla pärlan som ligger magiskt vackert i den natursköna miljön på Solsheden i Gagnef. Miljön kring Minnesstugan och Solsheden borgar för fina upplevelser, lek och lärande i närområdet - en naturlig del av den pedagogiska verksamheten för barnen.

Förskolan öppnade i de helt nyrenoverade lokalerna i augusti 2019 och det går 25 barn på förskolan fördelat på två avdelningar, där vi har möjlighet att arbeta åldersanpassat.

Vi bedriver stora delar av den pedagogiska verksamheten utomhus. Olympicas profil är idrott, lek och rörelse. Varje vecka erbjuds skogsutflykter och barnen får prova på olika rörelselekar både ute och inne som tex; hinderbana, röris, dans och yoga. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår pedagogiska miljö både ute och inne. Barnens intressen och nyfikenhet får styra utformningen av vår gård och vår inomhusmiljö. Vi lägger stor vikt vid förhållningssätt, värdegrundsarbete och rutiner.

För att kunna utforska områden lite längre bort har vi en elcykel med flak för 4 barn. Den ger oss möjlighet att lämna förskolan för spännande äventyr i närområdet.

Vi caterar lunch till oss och specialkost går att beställa. Frukost och mellanmål görs på förskolan.

Följ oss gärna på Facebook för att se en del av barnens vardag.

Jag gillar att det känns ombonat, familjärt och mysigt. Personalen är helt fantastisk! Närvarande och trygga! Jag är aldrig orolig när jag åker därifrån.
/Malin Tulin, förälder Olympicaförskolan Gagnef

Jobba med oss

Aktuellt

  • Föräldrarmöte om förskola i Håksberg
    Inbjudan till berörda gällande Olympicaförskolan Håksberg Som många säkert känner till, har Olympica ansökt om att f...
  • Välkomna!
    Hej och hjärtligt välkomna tillbaka alla elever och barn! Vi hoppas att alla har haft en fin sommar och är redo för en...
Följ Olympicaförskolan i Gagnef
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse