Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan Hedemora

Olympicaförskolan Hedemora ligger naturskönt mellan ett villaområde och skogen. Förskolan består av fyra avdelningar med tre angränsande gårdar som är åldersanpassade. Här går ca 110 barn i åldern 1–5 år som undervisas av en bra blandning mellan förskollärare och barnskötare.

Med läroplanen som grund planeras teman in utifrån barnens intressen och behov. Matematik, språk, naturvetenskap med mera vävs dagligen in i undervisningen. I leken får barnen möjlighet att utveckla sina kunskaper och öva de sociala koderna.

Större delen av dagen spenderas utomhus, där barnen på till exempel sina utflykter i skogen utmanar sin motorik och utforskar närområdet. Vi har två elcyklar med fyra sitsar som används flitigt för att ta oss runt och göra lite längre utflykter med de yngre barn, vilket är uppskattat av såväl barn som personal. Barnens intressen och nyfikenhet får styra utformningen av vår gård och vår inomhusmiljö – den pedagogiska miljön utformas ständigt. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Maten lagas i det närbelägna Haggårdsköket.

Vi har nära till Olympicaskolan så när det är dags för att börja i förskoleklass har ditt barn garanterat en plats på skolan och övergången blir smidig.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av barnens vardag.

 

Se gärna vår korta film om förskolan.

Följ med vår rektor Carolina Goldberg på en liten tur hos oss på förskolan i Hedemora:

 

 

Inom Olympica är ledningen engagerad och närvarande i verksamheten. Alla vi som arbetar bidrar på olika sätt, tillsammans skapar vi en helhet.
/Ida Sjöblom, förskollärare Hedemora

Aktuellt från Olympica

  • Invigning av Olympicaförskolan Marnäs
    Vi säger tack till alla som kom och firade med oss i onsdags under invigningen av vår nybyggda förskola i Marnäs! Så ro...
  • Välkomna!
    Vi hälsar alla elever och barn varmt välkomna tillbaka! Vi hoppas att ni haft en riktigt härlig sommar och att ni nu kä...
Följ Olympicaförskolan i Hedemora
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse