Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan i Hedemora

Olympicaförskolan Hedemora ligger naturskönt mellan ett villaområde och skogen. Förskolan består från och med hösten 2023 av fyra avdelningar placerade i två olika byggnader med angränsande gårdar. Här går ca 120 barn i åldern 1–5 år som undervisas av en bra blandning mellan förskollärare och barnskötare. 

Med läroplanen som grund planeras teman in utifrån barnens intressen och behov. Matematik, språk, naturvetenskap med mera vävs dagligen in i undervisningen. I leken får barnen möjlighet att utveckla sina kunskaper och öva de sociala koderna.

Större delen av dagen spenderas utomhus, där barnen på till exempel sina utflykter i skogen utmanar sin motorik och utforskar närområdet. Vi har två elcyklar med fyra sitsar som används flitigt för att ta oss runt och göra lite längre utflykter med de yngre barn, vilket är uppskattat av såväl barn som personal. Barnens intressen och nyfikenhet får styra utformningen av vår gård och vår inomhusmiljö – den pedagogiska miljön utformas ständigt. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Maten lagas i det närbelägna Haggårdsköket.

Vi har nära till Olympicaskolan så när det är dags för att börja i förskoleklass så har ditt barn garanterat en plats på skolan och övergången blir smidig.

Följ oss gärna på Facebook för att se en del av barnens vardag.

 

Se gärna vår korta film om förskolan

Följ med vår rektor Carolina Goldberg på en liten tur hos oss på förskolan i Hedemora.

 

 

Inom Olympica är ledningen engagerad och närvarande i verksamheten. Alla vi som arbetar bidrar på olika sätt, tillsammans skapar vi en helhet.
/Ida Sjöblom, förskollärare Hedemora

Jobba med oss

Aktuellt från Olympica

  • Timvikarie
    Vi söker timvikarier till våra förskolor och skolor. Har du möjlighet att hoppa in och jobba på kort varsel? Varmt välk...
  • Domänbyte
    Hej! I sommar har vi bytt domän för alla e-mailadresser, vilket innebär att vi har gått från till exempel info@olym...
Följ Olympicaförskolan i Hedemora
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse