Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan Hedemora

Olympicaförskolan Hedemora ligger naturskönt mellan ett villaområde och skogen. Förskolan består av fyra avdelningar med tre angränsande gårdar som är åldersanpassade. Här går ca 110 barn i åldern 1–5 år som undervisas av en bra blandning mellan förskollärare och barnskötare.

Med läroplanen som grund planeras teman in utifrån barnens intressen och behov. Matematik, språk, naturvetenskap med mera vävs dagligen in i undervisningen. I leken får barnen möjlighet att utveckla sina kunskaper och öva de sociala koderna.

Större delen av dagen spenderas utomhus, där barnen på till exempel sina utflykter i skogen utmanar sin motorik och utforskar närområdet. Vi har två elcyklar med fyra sitsar som används flitigt för att ta oss runt och göra lite längre utflykter med de yngre barn, vilket är uppskattat av såväl barn som personal. Barnens intressen och nyfikenhet får styra utformningen av vår gård och vår inomhusmiljö – den pedagogiska miljön utformas ständigt. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Maten lagas i det närbelägna Haggårdsköket.

Vi har nära till Olympicaskolan så när det är dags för att börja i förskoleklass har ditt barn garanterat en plats på skolan och övergången blir smidig.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av barnens vardag.

 

Se gärna vår korta film om förskolan.

Följ med vår rektor Carolina Goldberg på en liten tur hos oss på förskolan i Hedemora:

 

 

Jobba hos oss

Förskollärare Olympicaförskolan Hedemora

Som legitimerad förskollärare har du, tillsammans med arbetslaget, ansvar för den pedagogiska undervisningen och att skapa förutsättningar för ett lustfyllt lärande utifrån förskolans läroplan. Du har viljan att prova och utveckla nya arbetsmetoder samt förmågan att engagera barnen till en lärorik och kreativ undervisning i samarbete med arbetslaget och i dialog med vårdnadshavare. Vi söker dig som har en syn på att barnet kan själv om vi ger barnet möjligheter och utmaningar. Vårt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor. Vi arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola för alla barn, där vi erbjuder barnen en spännande och kreativ miljö.

 

Kontakta rektor Carolina Goldberg på carolina.goldberg@olympica.se

Inom Olympica är ledningen engagerad och närvarande i verksamheten. Alla vi som arbetar bidrar på olika sätt, tillsammans skapar vi en helhet.
/Ida Sjöblom, förskollärare Hedemora

Aktuellt från Olympica

  • Glad sommar!
    Vi på Olympica tackar för ännu ett fint läsår och önskar er en riktigt härlig sommar!
  • Olympicadagen 2024
    Årets Olympicadag tog plats i vackra Tibble i Leksand. All Olympicas personal från både skolor och förskolor samlades o...
Följ Olympicaförskolan i Hedemora
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse