Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan Håksberg

Olympicaförskolan Håksberg består av ett välplanerat hus med tre avdelningar, omringad av vacker natur på en fin gård. Närheten till naturen gör att vi kan stimulera barnens utbildning på flera olika plan. Här går ca 55 barn i åldern 1–5 år, som undervisas av en bra blandning mellan förskollärare och barnskötare.

Med läroplanen som grund planeras teman in utifrån barnens intressen och behov. Matematik, språk, naturvetenskap med mera vävs dagligen in i undervisningen. I leken får barnen möjlighet att utveckla sina kunskaper och öva de sociala koderna.

Olympicas profil är ”idrott, lek och rörelse”. Förskolan bedriver en stor del av den pedagogiska verksamheten utomhus. Varje vecka erbjuds skogsutflykter, dans och rörelse i olika former som exempelvis röris, dans, tabata och hinderbanor.

Vi lägger stor vikt vid att alla pedagoger ska delta i utformningen av utbildningen så att barnen kan utvecklas med nyfikenhet, utforskande och glädje. Trygga och nyfikna barn är några av förutsättningarna för kunskap. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Vi har nära till Olympicaskolan Håksberg så när det är dags för att börja i förskoleklass har ditt barn garanterat en plats på skolan och övergången blir smidig.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av barnens vardag.

Vill du att ditt barn ska gå på Olympicaförskolan Håksberg?

Ansök om plats till Olympicaförskolan Håksberg

Varmt välkommen att ansöka om plats på länken nedan. Vi erbjuder platser efter kötiden.

Jobba med oss

Är du intresserad av att börja på jobba på Olympica? Tveka inte på att höra av dig till oss!

Aktuellt från Olympica

  • Invigning av Olympicaförskolan Marnäs
    Vi säger tack till alla som kom och firade med oss i onsdags under invigningen av vår nybyggda förskola i Marnäs! Så ro...
  • Välkomna!
    Vi hälsar alla elever och barn varmt välkomna tillbaka! Vi hoppas att ni haft en riktigt härlig sommar och att ni nu kä...
Följ Olympicaförskolan i Håksberg
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse