Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan i Håksberg

Vi ligger på Solbergsvägen i Håksberg precis bredvid Olympicaskolan Håksberg. Våra lokaler består av ett välplanerat hus med tre avdelningar på en stor fin gård. Närheten till naturen gör att vi kan stimulera barnens utbildning på flera olika plan. Här kommer ca 54 barn i åldern 1–5 år gå, som undervisas av en bra blandning mellan förskollärare och barnskötare.

Med läroplanen som grund planeras teman in utifrån barnens intressen och behov. Matematik, språk, naturvetenskap med mera vävs dagligen in i undervisningen. I leken får barnen möjlighet att utveckla sina kunskaper och öva de sociala koderna.

Hos oss på Olympica så är idrott, lek och rörelse vår profil. Därför är vi ute till stor del samt att vi går till skogen och har olika rörelselekar, såsom hinderbanor och yoga – såväl inne som ute.

Vi lägger stor vikt vid att alla pedagoger ska delta i utformningen av utbildningen så att barnen kan utvecklas med nyfikenhet, utforskande och glädje. Trygga och nyfikna barn är några av förutsättningarna för kunskap. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Vi har nära till Olympicaskolan Håksberg så när det är dags för att börja i förskoleklass så har ditt barn garanterat en plats på skolan och övergången blir smidig.

Vill du att ditt barn ska gå på Olympicaförskolan Håksberg?

Ansök om plats till Olympicaförskolan Håksberg

Olympicaförskolan Håksberg kommer öppna 1 augusti 2022 och just nu är alla platser fulla. Varmt välkommen att ansöka om plats på länken nedan. När vi har lediga platser erbjuder vi efter kötiden.

Jobba med oss

Är du intresserad av att börja på jobba på Olympica? Tveka inte på att höra av dig till oss!

Aktuellt från Olympica

  • Möte i Håksberg
    Är du intresserad av att jobba hos oss på Olympicaförskolan i Håksberg? Tisdagen den 12 april kl 18:00-19:30 är du...
  • Förskola i Håksberg!
    I fredags blev det klart att Olympica öppnar förskola i Håksberg. Det är något som vårdnadshavare, vi och personal läng...
Följ Olympicaförskolan i Håksberg
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse