Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan Täby Kyrkby

Olympicaförskolan ligger på Bylegårdsvägen 45-47 i Täby Kyrkby. Våra lokaler består av två välplanerade hus på en stor fin gård. Närheten till naturen och centrum gör att vi kan stimulera barnens utbildning på flera olika plan.

Våra avdelningar består av ca 20 barn och tre pedagoger i åldersintegrerade grupper om 1-3 och 3-5 år. Vi är en förskola med traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan. Olympicas profil är ”Idrott, lek och rörelse” och vi har därför diverse rörelselekar (exempelvis hinderbanor och yoga) samt gör många utflykter till skogen.

Vi lägger stor vikt vid att alla pedagoger ska delta i utformningen av utbildningen så att barnen kan utvecklas med nyfikenhet, utforskande och glädje. Trygga och nyfikna barn är några av förutsättningarna för kunskap. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Till förskolan kommer lunchen nästan färdiglagad och vi lagar till det sista, i specialugn, för att få hemlagadkänslan samt att näringsämnen stannar i maten. Specialmat går att beställa och tillagas på samma sätt.

Nedan får du ta del av hur det är att gå på Olympicaförskolan Täby Kyrkby.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av barnens vardag.

På våran ”lilla och familjära” förskola känner alla varandra väl, både barn, pedagoger och föräldrar. Här trivs man så bra för vi har en sådan glädje och gemenskap. Det är kul att komma till jobbet varje dag.
/ Lotta Olsson, barnskötare Täby Kyrkby

Aktuellt

  • Timvikarie
    Vi söker timvikarier till våra förskolor och skolor. Har du möjlighet att hoppa in och jobba på kort varsel? Varmt välk...
  • Förskolans dag!
    Idag har förskolans dag firats på våra förskolor. Hurra!
Följ Olympicaförskolan Täby Kyrkby
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse