Olympica
Olympicaförskolan
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan i Täby kyrkby (fd Bylegården)

Belägen i det vackra och lugna villaområdet ligger denna fina förskola som är fylld av skaparglädje. De två avdelningarna huserar i varsitt tvåvåningshus där rummen är nymålade och miljön är stimulerande för de 40 barnens utveckling. Maten kommer utkört från ett cateringkök och specialkost är möjligt att få.

Innergården är en både trygg och utmanande miljö för barnen att utvecklas på. Vi arbetar med teman som följer alla områden i läroplanen. Digitalisering har varit mycket populärt. Kommande teman är självklart rörelseinriktade då Olympica har idrott, lek och rörelse som profil. Detta kommer att avspeglas i månatgliga aktiviteter för hela förskolan så som stafetter, lopp, Bamsegympa och andra roliga happenings. Vi går till skogen varje vecka och bedriver Mullestunder, detta är så populärt att pedagogerna får tvinga sig själva och barngruppen att gå tillbaka till förskolan.  

För oss är förhållningssättet mot alla människor viktigt, vilket gör att pedagogerna konstant arbetar med värdegrunden. Vi pedagoger tycker det är otroligt roligt att arbeta på förskolan så vi har väldigt nära till skratt och bus, något vi även vill förmedla till alla barn. 

På våran ”lilla och familjära” förskola känner alla varandra väl, både barn, pedagoger och föräldrar. Här trivs man så bra för vi har en sådan glädje och gemenskap. Det är kul att komma till jobbet varje dag.
/ Lotta Olsson, barnskötare Täby Kyrkby

Jobba med oss

Aktuellt inom Olympica

  • Namnbyte på Asken och Bylegården i Täby
    Förskolorna Askens Montessoriförskola och Bylegårdens förskola i Täby följde med in i Olympicas organsiation i samband...
  • Nya elcyklar
    Vi har köpt in elcyklar till våra förskolor! Barnen och personalen älskar dem redan. Det åks på utflykter till skogen,...
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse