Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan i Täby Kyrkby (fd Bylegården)

Olympicaförskolan ligger på Bylegårdsvägen 45-47 i Täby Kyrkby. Våra lokaler består av två välplanerade hus på en stor fin gård. Närheten till naturen och centrum gör att vi kan stimulera barnens utbildning på flera olika plan.

Våra avdelningar består av ca 20 barn och tre pedagoger i åldersintegrerade grupper om 1-3 och 3-5 år. Vi är en förskola med traditionell förskolepedagogik och följer förskolans läroplan. Hos oss på Olympica så är idrott, lek och rörelse vår profil och därför är vi ute till stor del samt att vi går till skogen och har olika rörelselekar, såsom hinderbanor och yoga – såväl inne som ute.

Vi lägger stor vikt vid att alla pedagoger ska delta i utformningen av utbildningen så att barnen kan utvecklas med nyfikenhet, utforskande och glädje. Trygga och nyfikna barn är några av förutsättningarna för kunskap. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

Till förskolan kommer lunchen nästan färdiglagad och vi lagar till det sista, i specialugn, för att få hemlagadkänslan samt att näringsämnen stannar i maten. Specialmat går att beställa och tillagas på samma sätt.

Följ oss gärna på Facebook för att se en del av barnens vardag.

På våran ”lilla och familjära” förskola känner alla varandra väl, både barn, pedagoger och föräldrar. Här trivs man så bra för vi har en sådan glädje och gemenskap. Det är kul att komma till jobbet varje dag.
/ Lotta Olsson, barnskötare Täby Kyrkby

Jobba med oss

Aktuellt inom Olympica

  • Domänbyte
    Hej! I sommar har vi bytt domän för alla e-mailadresser, vilket innebär att vi har gått från till exempel info@olym...
  • Namnbyte på Asken och Bylegården i Täby
    Förskolorna Askens Montessoriförskola och Bylegårdens förskola i Täby följde med in i Olympicas organsiation i samband...
Olympicaförskolan Täby Kyrkby på Facebook
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse