Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan Leksand

Sedan slutet av januari 2023 ligger Olympicaförskolan Leksand strax utanför centrum i den vackra byn Lycka. Lokalerna är helt nyrenoverade och pedagogerna har haft möjligheten att anpassa inomhus- och utomhusmiljön på ett pedagogiskt och lustfyllt sätt. De nyrenoverade lokalerna och den fantastiska utomhusmiljön som är direkt anslutande till entrén ger oss möjlighet att bedriva en lättillgänglig och stimulerande utbildning. Den goda lärmiljön främjar barnens utveckling och ger barnen utrymme att inspireras, utforska, inhämta ny kunskap samt att utveckla och stimulera deras kreativitet. 

Olympicas profil är ”idrott, lek och rörelse”. Förskolan bedriver en stor del av den pedagogiska verksamheten utomhus. Varje vecka erbjuds skogsutflykter, dans och rörelse i olika former som exempelvis röris, dans, tabata och hinderbanor. I den nya och naturnära omgivningen som vi nu befinner oss i har vi möjlighet att ytterligare utveckla vår rörelseprofil. Pedagogerna har varit med och skapat utomhusmiljön som erbjuder barnen att utvecklas individuellt och tillsammans med andra barn. Gården går att dela på två vilket möjliggör att barngruppen kan delas upp vid olika tillfällen och vid behov.

Olympicaförskolan Leksand har två avdelningar där vi har möjligheten att arbeta åldersanpassat. Läroplanens mål ligger självklart till grund för vår utbildning. Vårdnadshavare kan följa sitt barns utveckling i en lärplattform.

Vi caterar lunch till oss och specialkost går att beställa. Frukost och mellanmål görs på förskolan.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av barnens vardag.

Aktuellt

  • Glad sommar!
    Vi på Olympica tackar för ännu ett fint läsår och önskar er en riktigt härlig sommar!
  • Olympicadagen 2024
    Årets Olympicadag tog plats i vackra Tibble i Leksand. All Olympicas personal från både skolor och förskolor samlades o...
Följ Olympicaförskolan Leksand
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse