Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan i Leksand

Olympicaförskolan Leksand ligger i Tegera hockeyarena. I våra stora och generösa lokaler har vi utformat en pedagogisk och tilltalande inomhusmiljö. Fördelen med att ligga centralt i Leksand men samtidigt att ha naturen in på knuten är att det ger oss möjlighet att bedriva en lättillgänglig och stimulerande verksamhet.

Olympicaförskolan Leksand har två avdelningar där vi har möjlighet att arbeta åldersanpassat. Läroplanens mål ligger självklart till grund för vår verksamhet. Hos oss har vårdnadshavarna möjlighet att följa barnets utveckling genom en lärplattform.

I våra lokaler har vi bland annat skapat ett sinnesrum där barnen i små grupper får uppleva teknik och sinnlighet som stimulerar till ett lustfyllt lärande.

Förskolan bedriver en stor del av vår pedagogiska verksamhet utomhus. Olympicas profil är idrott, lek och rörelse som vi stimulerar varje vecka erbjuds skogsutflykter, dans och röris. Vi har också tillgång till Tegera arenas ishall där vi har möjlighet att åka skridskor en stor del av året. Barn och pedagoger reflekterar tillsammans varje fredag. Detta är en trivsam stund då alla får möjlighet att lyfta vad man tyckt varit bra/minder bra och hur vi kan gå vidare.

Vi caterar lunch till oss och specialkost går att beställa. Frukost och mellanmål görs på förskolan.

Följ oss gärna på Facebook för att se en del av barnens vardag.

Jobba med oss

Aktuellt

  • Vi i femman
    Olympicaskolan Håksberg är med och tävlar i Vi i femman! Vi önskar dem stort lycka till.
  • Grundskollärare Olympicaskolan Skålö
    Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa elever i målgruppen F-6 till Olympicaskolan Skålö....
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse