Olympica
Olympicaförskolan
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan i Leksand fd. Arenans förskola

Tänk att förskolebarnen får gå på skridskodisco! Det kan ju knappast höra till vanligheten att en förskola kan göra det! Anledningen är att Olympicaförskolan i Leksand ligger i Tegera hockeyarena på översta våningen och pedagogerna har skapat en pedagogisk utmanande inomhusmiljö i den för ändamålet lite annorlunda lokalen. Olympicaförskolan Leksand har två avdelningar där 33 barn är inskrivna. Vi får cateringmat till oss och specialkost går att beställa. 

Verksamhetens aktiviteter är förankrade i läroplanens mål och att vi följer det tema som barnen och pedagogerna har bestämt. I lokalen har ett sinnesrum skapats med flera stimulerande aktiviteter för de olika sinnena. Varje vecka har verksamheten tillgång till ishallen så att de barn som vill får åka skridskor.  

Temana på denna förskola är oftast baserat på en hypotes som barnen får arbeta utifrån. Detta spännande sätt att komma åt kunskap faller sig naturligt för barnen och de använder sig även av detta i deras lek. 

Jobba med oss

Aktuellt

  • Namnbyte på Asken och Bylegården i Täby
    Förskolorna Askens Montessoriförskola och Bylegårdens förskola i Täby följde med in i Olympicas organsiation i samband...
  • Fler förskoleplatser i Hedemora
    I januari 2020 utökade vi vår verksamhet med ytterligare 50 platser. Vi öppnade avdelningarna Gul och Blå. Detta innebä...
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse