Olympica
Välkommen till Olympicaförskolan!

Olympicaförskolan Leksand

Sedan slutet av januari 2023 ligger Olympicaförskolan Leksand strax utanför centrum i den vackra byn Lycka. Lokalerna är helt nyrenoverade och pedagogerna har haft möjligheten att anpassa inomhus- och utomhusmiljön på ett pedagogiskt och lustfyllt sätt. De nyrenoverade lokalerna och den fantastiska utomhusmiljön som är direkt anslutande till entrén ger oss möjlighet att bedriva en lättillgänglig och stimulerande utbildning. Den goda lärmiljön främjar barnens utveckling och ger barnen utrymme att inspireras, utforska, inhämta ny kunskap samt att utveckla och stimulera deras kreativitet. 

Olympicas profil är ”idrott, lek och rörelse”. Förskolan bedriver en stor del av den pedagogiska verksamheten utomhus. Varje vecka erbjuds skogsutflykter, dans och rörelse i olika former som exempelvis röris, dans, tabata och hinderbanor. I den nya och naturnära omgivningen som vi nu befinner oss i har vi möjlighet att ytterligare utveckla vår rörelseprofil. Pedagogerna har varit med och skapat utomhusmiljön som erbjuder barnen att utvecklas individuellt och tillsammans med andra barn. Gården går att dela på två vilket möjliggör att barngruppen kan delas upp vid olika tillfällen och vid behov.

Olympicaförskolan Leksand har två avdelningar där vi har möjligheten att arbeta åldersanpassat. Läroplanens mål ligger självklart till grund för vår utbildning. Vårdnadshavare kan följa sitt barns utveckling i en lärplattform.

Vi caterar lunch till oss och specialkost går att beställa. Frukost och mellanmål görs på förskolan.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se en del av barnens vardag.

Aktuellt

  • Invigning av Olympicaförskolan Marnäs
    Vi säger tack till alla som kom och firade med oss i onsdags under invigningen av vår nybyggda förskola i Marnäs! Så ro...
  • Välkomna!
    Vi hälsar alla elever och barn varmt välkomna tillbaka! Vi hoppas att ni haft en riktigt härlig sommar och att ni nu kä...
Följ Olympicaförskolan Leksand
Olympicaskolan med idrott, lek och rörelse