Olympica

Skolsköterska Olympicaskolan Hedemora

Vill du komplettera Olympicaskolans elevhälsa?

Vi söker dig som har en adekvat utbildning (Leg sjuksköterska gärna med VUB öppen hälso- och sjukvård, barnsjuksköterska eller skolsköterskeutbildning) för att jobba som skolsköterska på vår skola i Hedemora. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och driva ditt eget professionsuppdrag och samtidigt vara en kreativ drivande del i elevhälsoteamet. Att du har fokus på kunskapsutvecklingen, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, noggrannhet och flexibilitet är andra egenskaper vi värdesätter.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som skolsköterska är att arbeta främjande och förebyggande tillsammans med Olympicas elevhälsoteam men naturligtvis även åtgärdande vid behov. Ansvaret som skolsköterska gäller för Olympicaskolan i Hedemora. Inom området kan det till exempel vara:

  • De medicinska insatserna ansvarar du som skolsköterska för, tillsammans med en skolläkare som kommer till skolan vid behov
  • Samverkan med interna och externa aktörer ex. BUP, socialtjänsten
  • Vara stöd för skolledning och övriga inom elevhälsan

I ditt uppdrag som skolsköterska ingår arbetsuppgifter som hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer enligt det svenska barnvaccinationsprogrammet, öppen mottagning och övrigt förebyggande elevhälsoarbete tillsammans med elevhälsoteamet. Journalhantering sker i PMO Elevhälsa.Du dokumenterar, följer upp och utvärderar ditt arbete själv och tillsammans med elevhälsoteamet. Du bidrar med ditt engagemang och kompetens till skolans utveckling.

Övrig information

  • Omfattning: Deltid 40-50%
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
  • Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
  • Krav på körkort B
  • Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.
  • Sökanden kallas fortlöpande till intervju under ansökningstiden.

Kontakt

Är du intresserad av tjänsten eller har du funderingar? Varmt välkommen att kontakta rektor Erica Drugge på erica.drugge@olympica.se eller på 0225-256504.

Kort om Olympicaskolan

Olympica bedriver förskole- och grundskoleverksamhet på ett antal orter i Dalarna. Olympicas tre skolor ligger i Hedemora (F-9), Vansbro (F-6) och Ludvika (F-6). Vi står för god kvalitet, vi strävar alltid efter att våra elever ska ha möjlighet att nå sin fulla kapacitet, vi har ett tydligt värdegrundsarbete samt att vi profilerar vår skola med mer fokus på idrott, lek och rörelse. Vi arbetar dessutom mobilfritt under skoldagen.

Var ligger arbetsplatsen?

LILLVÄGEN 2
776 36 HEDEMORA